Vladimir Vitiuc nu va fi deputat. Decizia Curții Constituționale

0

Mandatul de deputat al lui Vladimir Vitiuc nu a fost validat de Curtea Constituțională. Potrivit deciziei, sesizarea Comisiei Electorale Centrale cu privire la validarea mandatului de deputat în Parlamentul R. Moldova, atribuit lui Vladimir Vitiuc, candidat supleant pe lista Partidului Politic Șor a fost declarată inadmisibilă .

După ce pe 19 iunie, Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea de dizolvare a Partidului Șor, una dintre prevederile deciziei spune că funcțiile vacante în Legislativ rămân nesuplinite până la următoarele alegeri Parlamentare, transmite democracy.md cu referire la Agora.md.

Prin urmare, locul lui Ilan Șor, rămas fără mandat de deputat, rămăsese nesuplinit pentru că procedura inițiată pe numele lui Vladimir Vitiuc a rămas neîncheiată.

Știri.md amintește că Comisia Electorală Centrală a demarat atunci procedura de validare a mandatului. Ultima etapă urma să fie decizia definitivă a Curții Constituționale. Însă, la 18 mai, Partidul Șor a depus la CEC o cerere prealabilă prin care a solicitat suspendarea și anularea procedurii inițiate de CEC. Asta deși Vladimir Vitiuc și-a expus acordul să preia funcția de deputat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata