Președinta Maia Sandu la cea de-a doua ediție a „Moldova Youth Forum”: „Drumul european al Moldovei poate fi construit doar cu implicarea tinerilor”

0

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, astăzi, la cea de-a doua ediție a „Moldova Youth Forum”, care a avut loc la Comrat. Cu acest prilej, șefa statului le-a adresat un mesaj celor în jur de 200 de tineri prezenți la eveniment și a răspuns la întrebările lor.

„Drumul european al Moldovei poate fi construit doar cu implicarea tinerilor. Tinerii, prin ceea ce sunt și fac, decid cum va arăta lumea în următoarele decenii. Mulți le dau sfaturi tinerilor și le spun cum ar trebui să fie. Mesajul meu pentru ei a fost să fie exact așa cum sunt – pasionați, implicați, creativi, curajoși și deschiși către lucrurile noi”, a spus șefa statului.

În mesajul său, Președinta a mai menționat că prin disciplină și perseverență tinerii vor reuși să creeze viitorul la care visează. „Am încredere în tinerii noștri, ei ne fac mândri la competiții internaționale și acasă – și cei care aduc medalii de aur, și cei care își dedică tinerețea pentru a preda fizica sau matematica într-un sat din Moldova. Întreaga lume se confruntă cu schimbări rapide – dacă cineva poate face față acestor schimbări, aceștia sunt anume tinerii”, a subliniat șefa statului. 

La final, Președinta Maia Sandu a încurajat tinerii să-și facă vocea auzită: „Puterea de a schimba lucrurile, de a crea viitorul Moldovei așa cum ni-l dorim, în Uniunea Europeană, și de a construi o lume mai bună pentru toți este în mâinile și inimile libere și curajoase ale tinerilor”. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata