Învață ceea ce îți place, alege Profesiile Viitorului. Obține o diplomă de master în Design Vestimentar și Textil la UTM – VIDEO

0

Programul de Masterat Profesional „Design Vestimentar și Textil” are scopul de a răsturna conceptele clasice ale industriei de modă tradiționale. Acesta oferă un traseu de inițiere în moda etică și digitală, designul ecologic, standardele afacerilor circulare, diversitatea și incluziunea, subiecte ce sunt vizate în tendințele contemporane ale industriei mondiale de modă.

Cei care își doresc să-și aprofundeze cunoștințele în acest domeniu pot aplica la Programul de Masterat Profesional „Design Vestimentar și Textil” lansat anul trecut, în premieră, în cadrul Facultății de Design a Universității Tehnice a Moldovei.

”Sunt foarte mulțumită că am ales acest program de master. Este vorba despre un curs complet care ne dezvoltă multilateral. Softurile specializate ne permit proiectarea modelelor noi în format digital și, astfel, economisim timp și resurse. În acest domeniu poți să activezi ca fashion designer, fashion stilist, inginer constructor, manager sau art director al brandului vestimentar. Sunt sigură că acest domeniu îmi poate asigura un job acasă”, afirmă Alexandra Soloviov, studentă la masterat, specialitatea Design Vestimentar și Textil, UTM.

Programul presupune aprofundarea cunoștințelor în lumea modei actuale prin combinarea cursurilor cu seminarele și atelierele practice, ceea ce va permite colectarea cunoștințelor teoretice, dar și aplicarea lor în practică prin studierea tehnicilor de proiectare și prototipare în 3D, fabricare digitală și tehnici de creare a biotextilelor.

„Profesiile viitorului sunt acele profesii direct legate de tehnologii, iar aici învățăm programele care digitalizează proiectarea, modelarea și machetarea. În acest mod nu irosești timp și materiale pentru a face asta manual. Am vise foarte mari și ceea ce învăț aici chiar m-a ajutat. Aș recomanda acest program de masterat pentru că, într-adevăr, înveți o profesie a viitorului, combini foarte bine teoria cu practica și ai mereu profesorii alături”, susține Ludmila Secher, studentă la master, specialitatea Design Vestimentar și Textil, UTM.

Programul intensiv de specializare este condus de profesori ai facultății și invitați speciali din industria modei, oferind acces nelimitat la resursele deținute de Universitatea Tehnică. Acesta reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele licențiate în design și domenii conexe, precum și pentru designeri de modă care au o conștientizare puternică a modei etice și durabile.

În cadrul programului vor fi studiate următoarele subiecte:  Teoria Designului Vestimentar; Forme și Reprezentare în Design; Sisteme CAD în confecții; Tehnici avansate în Design Textil; Softuri specializate în design; Inovații prin Biodesign; Tehnologii avansate de fabricare în textile; Sustenabilitate în moda circulară; Stilistică și compoziție avansată; Îmbrăcăminte inteligentă; Promovarea produselor și comunicarea vizuală; Dezvoltarea afacerii.

Absolvenții acestui program vor avea oportunitatea să activeze în calitate de designer de modă, designer de modă sustenabilă, designer de textile, cercetător textile și materiale, manager pe sustenabilitate, manager pe economie circulară și altele. Perioada de depunere a dosarelor pentru admitere este iulie-august, 2023, iar perioada de studii este septembrie 2023 – decembrie 2024 (trei semestre).

Dosarele pot fi depuse aici: https://cutt.ly/twydFObt

Programul „Profesiile Viitorului” este implementat de UTM, USM, UPSC, AMTAP și Asociația Companiilor de Creație din Moldova (COR), sub egida Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Culturii, cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, care promovează o economie digitală, creativă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata