Vlah cere Maiei Sandu să susțină pacea în Ucraina

0

Irina Vlah, președinta „Platformei Moldova”, a făcut un apel pe canalul său de Telegram către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cerându-i să se alăture țărilor care susțin inițiativele de pace în conflictul din Ucraina.

„Astăzi, tot mai multe țări sunt pentru pace în Ucraina. Doamna Sandu, oamenii așteaptă mesajul dvs. Nu fiți cu cei care susțin această baie de sânge. Susțineți poziția Ungariei, Slovaciei, Chinei, Turciei și a tuturor celor care solicită să stea la masa negocierilor,” a scris Vlah.

Ea a subliniat importanța protejării vieților celor implicați în conflict.
„În acest război, avem un singur interes: ca cei dragi de pe ambele părți să nu mai moară. Vreau ca cetățenii noștri să fie în siguranță, astfel încât nimic să nu-i amenințe”, a adăugat Vlah.

Irina Vlah a subliniat necesitatea unui mesaj clar din partea președintei Moldovei: „Doamna Sandu! În calitate de președinte al Moldovei, trebuie să transmiteți un mesaj clar părților implicate în conflict: Moldova este pentru pace. Trebuie să sprijinim inițiativele de pace și să facilităm eforturile de mediere”, a declarat ea.

În încheiere, Vlah a reiterat apelul său către Maia Sandu: „Doamnă Sandu, repet: fiți cu cei care sunt pentru pace și nu cu cei care sunt pentru continuarea războiului. Fiți împreună cu poporul Moldovei!”, a conchis lidera „Platformei Moldova”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata