Vlah: Maia Sandu folosește războiul din Ucraina pentru a-și justifica eșecurile

0

Irina Vlah, liderul Asociației „Platforma Moldova”, a lansat un apel pe canalul său de Telegram, acuzând autoritățile moldovenești că pregătesc țara pentru scenarii periculoase și că folosesc războiul din Ucraina drept acoperire pentru eșecurile lor la guvernare.

„Autoritățile pregătesc Moldova pentru scenarii periculoase. Președintele, de câțiva ani, folosește războiul din Ucraina drept acoperire pentru a-și justifica eșecurile la guvernare. Astăzi vrea să folosească războiul ca motiv pentru a rămâne la putere,” a declarat Vlah.

Liderul opoziției a făcut un apel public către toate forțele de opoziție să monitorizeze acțiunile autorităților și să facă tot posibilul pentru a menține pacea în țară și a proteja siguranța cetățenilor.

„În ultimele luni, am vizitat majoritatea raioanelor țării și am avut sute de întâlniri cu oameni. Oamenilor le este teamă că autoritățile vor implica țara în conflict străin. Moldovenii au fost întotdeauna un popor pașnic și responsabilitatea noastră astăzi este să protejăm oamenii de tragedii,” a subliniat Vlah.

Irina Vlah a declarat că a solicitat recent Președintelui și Parlamentului să se angajeze în menținerea păcii și a pregătit un document care enumeră acțiuni concrete pentru garantarea siguranței cetățenilor. Cu toate acestea, inițiativa sa a fost ignorată.

„În ultima săptămână, i-am cerut Președintelui și Parlamentului să se angajeze în menținerea păcii. Am pregătit un document în care am enumerat acțiuni concrete care pot garanta siguranța cetățenilor noștri. Din păcate, autoritățile au ignorat inițiativa mea și, odată cu aceasta, și preocupările oamenilor”, a adăugat ea.

În încheiere, Irina Vlah a făcut un apel la unitate pentru a contracara planurile actualei puteri, pe care le consideră periculoase pentru țară. „Fac un apel la toate forțele care și-au menținut responsabilitatea față de cetățenii noștri. Vă îndemn să rămâneți uniți împotriva scenariilor de la putere care sunt îndreptate împotriva păcii în Moldova. Numai împreună putem forța regimul Sandu să abandoneze nebunia care se naște în capul lor și care reprezintă un real pericol pentru cetățeni.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata