Zeci de copii au devenit victime ale traficului de ființe umane

0

În primele nouă luni ale anului curent, la nivel național, au fost înregistrate 49 de cazuri de trafic de ființe umane, fiind identificate 120 de victime (27 de femei, 53 de bărbați și 40 de copii).

Datele au fost prezentate de Inspectoratul General al Poliției, în contextul în care astăzi, 18 octombrie, este marcată Ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane.

Astfel, “Săptămâna #AntiTrafic” va fi marcată prin organizarea și desfășurarea activităților de sensibilizare și informare a comunității, în special a elevilor și studenților, cu privire la traficul de persoane, riscurile și consecințele, dar și angajamentului prioritar al Poliției privind combaterea și prevenirea acestui fenomen.

“Tentația unui loc de muncă bine plătit, în străinătate, e mare! Nu fi vulnerabil. Nu te lăsa păcălit de ofertele prea bune ca să fie adevărate. Verifică în detaliu orice ofertă primită. Informează-te pentru a nu deveni și tu o victimă. Sesizează autoritățile ori de câte ori vezi că o persoană este exploatată sau în pericol. Împreună putem descoperi și ajuta victimele acestor infracțiuni”, comunică IGP.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata