VIDEO // Microbuzul care a încercat să intre în mulțime la Teleradio Moldova aparține unui susținător al lui Năstase care a atacat poliția cu pietre anul trecut
18 Septembrie 2017 08:10
Poliția a identificat bărbatul care era la volanul microbuzului care a încercat să intre în cordonul de poliție din fața postului de televiziune Moldova 1. Acesta a fugit de la locul faptei, dar s-a trezit cu oameni legii în casă, azi dimineață.  Identitatea lui nu a fost dezvăluită, deocamdată. În același timp, Ion Matasevici, proprietarul vehiculului de tip Mercedes Sprinter, a încercat, la fel, să fugă. Acesta a fost  oprit de inspectori de patrulare. După ce a fost audiat de polițiști, Matasevici s-a  ales cu amendă pentru circulație pe contrasens, dar și pentru că a condus un mijloc de transport pentru care nu avea permis de categoria necesară.

Este de menționat că Ion Matasevici, de 43 de ani, a fost arestat anul trecut, după protestul violent din strada Bulgară, unde mai mulți susținători ai lui Andrei Năstase au smuls bucăți de piatră din caldarâm și au aruncat cu ele în polițiști. Acesta, alături de alți trei provocatori, a fost reținut. În prezent, el figurează în calitate de inculpat în dosarul violențelor din 24 aprilie anul trecut, iar materialele cazului sunt examinate în instanța de judecată. Dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă între 4 și 8 ani de închisoare. În urma altercațiilor cu susținătorii lui Năstase, atunci au avut de suferit 17 polițiști, majoritatea loviți cu pietre.

 

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a pierdut controlul mulțimii la protestul din 24 aprilie 2016, degenerat în violențe, a încercat să dea vina pe  provocatori. Dar portalul today.md a scris atunci, cu referire la date ale poliției că patru provocatori sunt susțină toriactivi ai PPDA.

Comentarii: 4  
realist 18 Septembrie 2017 09:11
0 (0)
Mari badarani! Nastase matinca special organizeaza proteste si baga provocatori ca sa provoace violente! Si inca mai si indeamna lumea sa iasa cu copiii la proteste!
Dorin 18 Septembrie 2017 09:26
0 (0)
Ei spun ca vin sa protesteze pasnic, doar ca nu se vede. Aici mai mult se vede primii pasi spre lovitura de stat. Sa inteleg ca Nastase cu Maia doresc sa repete isoria din 7 aprilie.
andrei 18 Septembrie 2017 09:28
0 (0)
CU așa tempouri ne trezim degrabă în franța unde fac teracte cu camioanele prin mulțime... de pedepsit acest huy trebuie!
Vasile 18 Septembrie 2017 09:36
0 (0)
Este un măgar acest Năstase vrea să ajugă la conducere prin mai multe metode, doar că problema este în ei, au reușit prea puțini oameni să adune în PMAN.
 
TAGURI