𝐍𝐨𝐢 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐢 î𝐧 𝐜𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐚𝐥ă 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧ț𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐥𝐞𝐠𝐚𝐥ă 𝐚 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐏𝐨𝐥𝐢𝐭𝐢𝐜 Ș𝐨𝐫

0

Astăzi, Procuratura Anticorupție în colaborare cu Centrul National Anticorupție și Serviciul de Informație și Securitate au desfășurat peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic Șor.

Acțiunile de urmărirea penală s-au desfășurat pe întreg teritoriul țarii, la domiciliile unor membri ai fracțiunii, care sunt implicați activ și sistematic în recepționarea și distribuirea banilor în proporții deosebit de mari către președinți și vicepreședinți ai oficiilor teritoriale a partidului, pentru transportarea și remunerarea cetățenilor din diferite regiuni ale țarii la protestele organizate de Partidul Șor în perioada septembrie 2022 – prezent, inclusiv protestul planificat pentru data de 𝟏𝟗 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑.

Opt persoane au fost reținute astăzi. Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiune prevăzută la art. 181/2 alin. (5) din Codul penal, care se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.

Amintim că, în cadrul perchezițiilor efectuate la 20 octombrie 2022, procurorii și ofițerii au ridicat peste 4,2 milioane MDL și 4 000 dolari SUA și, la 2 noiembrie 2022, au fost depistate și ridicate peste 320 000 MDL.

Pe parcursul ultimilor luni, cu ajutorul mijloacelor tehnice speciale, s-a reușit documentarea a mai multor episoade în care membrii grupului criminal organizat au transmis peste 𝟑,𝟑 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐌𝐃𝐋, 𝟔𝟏 𝟎𝟎𝟎 𝐞𝐮𝐫𝐨 ș𝐢 𝟓𝟓 𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐨𝐥𝐚𝐫𝐢 𝐒𝐔𝐀, către membri și activiști ai Partidului Șor.

📸Găsiți mai jos poze cu o parte din banii ridicați.

Banii respectivi au fost destinați pentru achitarea persoanelor care au participat la proteste, achitarea transportului și a salariilor în plic membrilor de partid. Probele acumulate confirmă faptul că banii provin din surse interzise de lege.

📄Găsiți mai jos stenograme cu extrase din discuții documentate prin măsuri speciale de investigație.

Urmărirea penală se află la faza finală și urmează să fie adoptate decizii în baza probelor administrate până la moment.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata