65 de persoane reținute la protestul din Capitală, printre care patru minori

0

În cadrul protestelor de duminică, organizate de Partidul politic Șor, 65 de persoane cu comportament dubios au fost conduse la sediile poliției pentru identificare și documentare. Printre acestea se numără și patru minori. În timp ce organizatorii acuză autoritățile de intimidarea opoziției, Inspectoratul General al Poliției precizează că, încă de la începutul manifestației s-a atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță. De asemenea, au fost înregistrate acțiuni pentru destabilizare, fiind iarăși forțat cordonul poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii, transmite IPN.

„Cerințele legale ale organelor de forță au fost ignorate, fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios, cu antecedente penale și cu obiecte periculoase la ele. Oamenii legii au documentat mai multe încălcări admise de participanții la întrunire”, se arată într-un comunicat de presă al IGP.

Oamenii legii spun că asupra mai multor bărbați din centrul capitalei, veniți la întrunire, au fost depistate obiecte interzise, periculoase pentru viață, inclusiv răngi metalice. Într-un alt caz, doi bărbați în stare avansată de ebrietate aveau la ei gențile pline cu recipiente cu alcool.

Cât ține de cei patru minori, aceștia nu erau însoți de vreun adult. Ei au fost duși la sediul poliției, pentru a le fi stabilită identitatea și pentru a stabili dacă părinții lor cunoșteau despre locul aflării.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata