PAS refuză să discute despre candidat UNIC, așa cum a propus PDM
6 Martie 2018 13:10
Partidul Acțiune și Solidaritate refuză să discute cu Partidul Democrat din Moldova despre desemnarea unui candidat unic al forțelor pro-europene la alegerile locale anticipate din Chișinău.

Secretarul general al partidului condus de Maia Sandu, Igor Grosu, a declarat pentru Deschide că „PAS nu negociază cu PD nici pe acest subiect, nici pe altele, poziție expusă de nenumărate ori și cu diverse ocazii”.

Reacția vine după ce liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a anunțat astăzi că PDM nu va avea un candidat propriu pentru Primărie, dar va susține un candidat unic al forțelor pro-europene. „Pentru asta e nevoie de suportul PAS, PL, PPDA și PPEM. Suntem gata să-i susținem și pe cei mai aprigi critici ai noștri, desigur dacă acest candidat deține integritatea și capacitatea pentru a administra Primăria”, a spus Plahotniuc.

În opinia sa, forțele de dreapta sunt acum foarte fragmentate, iar lipsa unui candidat unic va asigura victoria socialiștilor în Chișinău.

Amintim că, în campania prezidențială, candidatul PDM pentru funcția de șef al statului s-a retras din cursă, iar formațiunea a anunțat că va susține reprezentantul forțelor pro-europene, ca să prevină venirea în funcția de șef al statului a lui Igor Dodon. ”Am primit în schimb declarații isterice și ofensatoare care au jignit membrii și susținătorii PDM”, a precizat în context Vlad Plahotniuc.

Comentarii: 2  
Petru 6 Martie 2018 14:55
0 (0)
Maia Sandu cu Nastase parca vroiau candidat unic, acum ca si PD l-ar sustine, chiar e atit de greu ca acesta sa fie identificat?
Rustin 6 Martie 2018 18:18
0 (0)
Democrații ca de obicei, dau dovadă de maturitate politică, de inițiativă, etc. Opoziția se ocupă doar de populisme, doar de critici neargumentate, etc. despre ce fel de susținere mai poate fi vorba? Deși dând iar cu piciorul în susținerea PD, același PAS sau DA, dau dovadă că după ce l-au făcut pe Dodon președinte, vor să-l facă și pe unul ca Ceban, primar.
 
TAGURI