O moldoveancă, implicată în comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane
20 Februarie 2019 11:15
Polițiștii de frontieră continuă urmărirea penală în privința unei cetățene a Republicii Moldova, care ar fi implicată în comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane. Săptămâna trecută Svetlana L., anunțată în căutare internațională acum doi ani, a fost extrădată din Grecia pentru atragere la răspundere, transmite democracy.md.

Ca urmare a informațiilor acumulate și prelucrate la nivelul Poliției de Frontieră s-a stabilit că, în perioada anilor 2014 – 2016 persoana respectivă a recrutat şi traficat mai multe tinere în or. Istanbul, Turcia, pentru a practica prostituţia. Învinuita în vârstă de 45 de ani este originară din raionul Ialoveni.

Totodată, doi complici ai moldovencei care figurau pe aceeași cauză penală au fost condamnaţi, de către instanţa de judecată a R.M., la 12 şi 13 ani închisoare pentru „trafic de ființe umane”. De menționat că unul din complici este fiul învinuitei.

În prezent, cetățeanca este reținută în Penitenciarul nr.13, mun. Chişinău, iar ofițerii de urmărire penală ai Poliției de Frontieră întreprind în continuare toate măsurile de documentare pe caz.

Comentarii: 0  
 
TAGURI