S-a dat start înscrierii online a copiilor în clasa întâi
1 Aprilie 2019 16:15
De astăzi începe înscrierea copiilor în clasa întîi. Doar că spre deosebire de anii trecuți, anul acesta înscrierea se face doar online, scrie Democracy.MD.

Începînd cu 1 aprilie, va fi funcțională platforma e-școala. La început sistemul va funcţiona doar pentru şcolile de stat din Chişinău. Pentru setul de acte e nevoie de o cerere, de buletinul de identitate al părintelui, de certificatul de naștere al copilului care să confirme că are vârsta necesară, de fișa medicală şi de patru fotografii.

Anul trecut, 35 de mii de copii din toată ţara au trecut pragul primei clase, iar 9600 dintre ei au ales şcolile din Chişinău. Anul acesta, în Capitală se aşteaptă ca numărul acestora să depăşească 10 mii. Cum ar trebui să arate „școala prezentului” în Moldova Procedura de înscriere on-line are drept scop asigurarea accesului la educaţie a fiecărui copil, transparentizarea procesului de înscriere a copiilor în clasa I, minimizarea riscurilor de corupţie în instituţiile de învăţământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chişinău, optimizarea procesului de stocare şi prelucrare a rezultatelor înscrierii copiilor în clasa I, gestionarea eficientă a timpului angajaţilor din sistemul educaţional municipal, dar şi monitorizarea activităţii instituţiilor de învăţământ din teritoriul administrat pe domeniul vizat. 

În caz de neclarități, părinții sînt rugați să sune directorii instituțiilor de învățământ sau DGETS la numărul de telefon 022-20-16-09, Doina Obada. Reamintim că înregistrarea copiilor la școală este gratuită.

Comentarii: 0  
 
TAGURI