Alegătorii din Găgăuzia și Taraclia lipsiți de alegeri pentru primar

0

În localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din Găgăuzia, precum și în satul Cialîc din raionul Taraclia, nu vor avea loc alegeri pentru funcția de primar sau consilieri locali. Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a anunțat această situație în cadrul unui briefing.

Anularea alegerilor se datorează faptului că în aceste localități a fost înregistrat câte un singur candidat la funcția de primar și, respectiv, un singur concurent electoral în cazul căruia a fost dispusă anularea înregistrării.

În plus, în alte 45 de localități, alegătorii vor găsi în buletinele de vot câte un singur candidat la funcția de primar, iar în 21 de localități va exista câte un singur concurent electoral pentru funcția de consilier în consiliul local.

La ora 7:00, toate cele 1.958 de secții de votare din țară au fost deschise. În listele electorale de bază sunt înregistrați 2.758.810 de cetățeni cu drept de vot.

Președinta CEC a menționat că într-o secție de votare din orașul Cantemir a fost suspendată votarea din cauza necesității de a retipări buletinele de vot pentru această secție. După remedierea problemei, CEC va anunța reluarea votării.

Este important de menționat că în cursa electorală pentru scrutinul din 5 noiembrie au fost înregistrați 57.396 de candidați la funcții de primar și de consilieri în consiliile locale, din partea a 35 de partide politice și a unui bloc electoral, precum și 1.174 de candidați independenți.

Dintre aceștia, urmează a fi aleși 898 de primari și peste 11.000 de consilieri locali.

Scrutinul de astăzi va fi monitorizat de 1520 de observatori, dintre care 400 internaționali.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata