Alexandr Kalinin, președintele Partidului Regiunilor, a rămas fără cetățenia Republicii Moldova

0

Președintele Maia Sandu i-a retras cetățenia liderului Partidului Regiunilor Alexandr Kalinin, care „a sprijinit în mod constant acțiuni care atentează la integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei și a sprijinit forțele militare ruse, precum și a promovat simbolurile invaziei”. Decretul șefului statului a fost publicat deja în Monitorul Oficial.

Alexandr Kalinin a sprijinit deschis invazia Rusiei în Ucraina. De la începutul războiului, el a publicat pe paginile sale de pe rețelele de socializare zeci de video-uri, potrivit cărora, organizează campanii de sprijin pentru militarii ruși și grupările militare pro-ruse de pe teritoriile ucrainene ocupate. La începutul acestui an, PCCOCS a anunțat că politicianul este investigat penal, alături de alte persoane, într-un dosar privind propaganda războiului.

Aleksandr Kalinin figurează în lista persoanelor sancționate în data de 17 octombrie, de Canada. Autoritățile de la Ottawa au anunțat restricții împotriva „colaboratorilor ruși din R. Moldova”, în contextul celei de-a IV-a ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, care a avut loc la Chișinău, unde se regăsește și liderul Partidului Regiunilor din R. Moldova. Anterior, Kalinin a fost oficial plasați sub sancțiuni europene. Acesta este acuzat de sprijinirea acțiunilor și politicilor care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata