Alexei Navalnîi, plasat într-o celulă de pedeapsă în colonia penitenciară din Arctica

0

Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalnîi, a anunţat că oficialii de la colonia penală din Arctica, unde execută o pedeapsă de 19 ani, l-au izolat într-o celulă de pedeapsă minusculă pentru o infracţiune minoră, cel mai recent pas menit să crească presiunea asupra celui mai aprig duşman politic al preşedintelui Vladimir Putin, transmite The Associated Press.

Navalnîi a anunţat, într-o declaraţie pe reţelele de socializare transmisă din spatele gratiilor, că oficialii închisorii l-au acuzat că a refuzat să „se prezinte conform protocolului” şi i-au ordonat să stea şapte zile într-o celulă de pedeapsă.

„Gândul că Putin se va mulţumi să mă bage într-o cazarmă din nordul îndepărtat şi va înceta să mă tortureze în izolatorul de pedeapsă a fost nu numai laş, ci şi naiv”, a declarat el în maniera sa sarcastică obişnuită.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, este încarcerat sub acuzaţia de extremism. El fusese încarcerat în regiunea Vladimir din centrul Rusiei, la aproximativ 230 de kilometri est de Moscova, dar a fost transferat luna trecută într-o colonie penală cu „regim special” – cel mai înalt nivel de securitate al închisorilor din Rusia – deasupra Cercului Artic.

Aliaţii săi au denunţat transferul într-o colonie din oraşul Kharp, în regiunea Yamalo-Nenets, la aproximativ 1.900 de kilometri nord-est de Moscova, ca pe o nouă încercare de a-l forţa pe Navalnîi să tacă.

Această regiune îndepărtată este cunoscută pentru iernile lungi şi aspre. Kharp se află la aproximativ 100 de kilometri de Vorkuta, ale cărei mine de cărbune au făcut parte din sistemul de închisori gulag.

„Este aproape imposibil să ajungi în această colonie; este aproape imposibil chiar să trimiţi scrisori acolo. Acesta este cel mai înalt nivel posibil de izolare faţă de lume„, a declarat strategul şef al lui Navalnîi, Leonid Volkov, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

La colonia penitenciară din Kharp, a fi într-o celulă de pedeapsă înseamnă că plimbarea afară, într-o curte îngustă de beton a închisorii, este permisă doar la ora 6:30 dimineaţa, a declarat Navalnîi marţi.

„Puţine lucruri sunt la fel de revigorante ca o plimbare în Yamal la ora 6:30 dimineaţa„, a scris el, folosind prescurtarea pentru numele regiunii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata