Berlin a interzis arborarea drapelelor Rusiei şi Ucrainei la 9 Mai

Autorităţile locale din Berlin au interzis expunerea drapelelor Rusiei şi Ucrainei la cele trei monumente sovietice din Capitala germană, în timpul ceremoniilor care vor marca săptămâna viitoare încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, informează Agerpres.

La cele trei memoriale – din cartierele Treptow şi Tiergarten şi din parcul Schoenholzer Heide – nu va fi permisă nici interpretarea sau redarea unor marşuri sau a altor piese muzicale militare.

Poliţia berlineză a precizat că măsurile au fost luate pentru a permite “comemorarea cu demnitate a soldaţilor căzuţi ai Uniunii Sovietice de atunci”, însă “în contextul actualului război ruso-ucrainean” sunt interzise activităţile prin care s-ar aproba sau elogia războiul din Ucraina, “din cauza situaţiei curente”. 

Senatul Berlinului – executivul oraşului-land german – a comunicat că intenţionează să împiedice orice contrapunere a războiului actual din Ucraina cu comemorarea celor care şi-au pierdut viaţa în luptele de acum peste trei sferturi de secol. 

Ca şi anul trecut, restricţiile nu li se aplică veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial şi diplomaţilor. Interdicţiile similare impuse în 8 şi 9 Mai anul trecut au fost criticate dur de ambasadorul ucrainean în Germania. Germanii şi multe alte naţiuni europene marchează finalul conflagraţiei mondiale în Vechiul Continent pe 8 Mai, iar Rusia continuă tradiţia Uniunii Sovietice, aniversând data de 9 mai.

Comments (0)
Add Comment