Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

0

Ana Revenco a fost numită în funcția de directoare a Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Un proiect de hotărâre a fost aprobat de Parlament, cu votul a 60 de deputați.

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

În perioada anilor 2021 – 2023, Ana Revenco a fost ministră a Afacerilor Interne. Anterior, potrivit informațiilor din CV, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate. De menționat că Ana Revenco a făcut parte din Grupul de experți privind acțiunile împotriva traficului de ființe umane (GRETA) din cadrul Consiliului Europei și a condus Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata