Analist politic // Ultimile sondaje arată că alegerile generale locale nu vor fi validate

0

90 la sută dintre candidații înregistrați la șefia capitalei nu-și cunosc electoratul și nici problemele reale cu care se confruntă Chișinăul. Opinia aparține analistului politic Ian Lisnevschi, exprimată în cadrul unei emisiuni televizate. Expertul consideră că la cârma capitalei ar trebui să vină un manager pragmatic și nu un politician populist.

În opinia analistului politic, numărul mare de candidați la șefia capitalei este un lucru pozitiv, pentru că sarcina numărul 1 al fiecăruia dintre ei va fi să ceară locuitorilor Chișinăului să iasă la vot. Pe de altă parte, majoritatea candidaților care se visează în fotoliul de primar al capitalei nu oferă soluții concrete de rezolvare a problemelor cetățenilor.

„Ultimile sondaje arată că alegerile generale locale nu vor fi validate, pentru că oamenii au obosit de această politică, să voteze politicieni și să nu vadă rezultate. 90% din cei înscriși în cursă nu oferă oamenilor soluții la problemele care îi macină. Problema candidaților este că ei nu știu cui i se adresează și care sunt neplăcerile reale a electoratului. În condițiile în care ei nu știu aceste lucruri, nu te poți baza pe voturile oamenilor”.

În aceeași ordine de idei, Ian Lisnevschi spune că cea mai mare problemă a Chișinăului este că zeci de ani a fost gestionată politic.

„Chișinăul are nevoie de un manager pragmatic, dar la noi, în mare parte, campania se axează pe populism și geopolitică. Deși s-a semnat un acord între formațiunile principale și nu vom avea parte de cuvinte obscene și amenințări, rămân ceilalți 19 candidați care vor fi jucătorii „politicii murdare”, bazate de populism și proteste. Candidatul ideal este cel care își pune întrebarea ce poate oferi oamenilor și dacă îi va reuși acest lucru”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata