Canada impune moi sancțiuni împotriva oligarhilor Moldoveni și posturilor de televiziune susținute de Rusia

0

Guvernul Canadei a declarat pe 17 octombrie că a instituit sancțiuni împotriva a nouă persoane asociate unor oligarhi precum Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, care au fost deja sancționați anterior de Canada. De asemenea, au fost vizate șase posturi de televiziune din Moldova, ale căror licențe au fost retrase anterior de autoritățile din Chișinău din cauza dezinformării în favoarea Rusiei.

Noile sancțiuni au fost anunțate printr-un comunicat emis de Ministerul de Externe canadian, care nu a dezvăluit de îndată numele persoanelor sancționate, dar a menționat că unii dintre aceștia au legături cu Partidul Șor, care a fost declarat ilegal în Moldova.

Ministra de Externe a Canadei, Mélanie Joly, a declarat: “Astăzi, trimitem un mesaj clar persoanelor și entităților maligne din Moldova că sprijinirea invaziei neprovocate și nejustificate a Ucrainei de către Putin nu va rămâne nepedepsită.”

Aceste sancțiuni au fost anunțate în cadrul reuniunii Platformei de Sprijin pentru Moldova, care a avut loc la Chișinău pe 17 octombrie. La această întâlnire, guverne și organizații diverse au promis sprijin Moldovei în valoare de 400 de milioane de euro.

Canada a impus pentru prima dată sancțiuni împotriva indivizilor acuzați de Chișinău că ar reprezenta interesele Rusiei în vara anului 2023, în urma promisiunii făcute de premierul Justin Trudeau președintei Maia Sandu în timpul vizitei acesteia în Canada.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata