Ceban: Liceul Teoretic „Grătiești” va economisi 30% din cheltuielile la încălzire datorită reabilitării termice, făcută cu ajutorul Primăriei Chișinău

0

Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat astăzi că Liceul Teoretic „Grătiești” va economisi 30% din cheltuielile la încălzire datorită implementării proiectului de reabilitare termică a instituție犀利士 i, susținut financiar de Primăria Chișinău.

„Am discutat, astăzi, la Grătiești, cu administrația școlii și cadrele didactice despre mersul lucrărilor. Reparația este în plin proces de desfășurare și urmează să fie încheiată până la sfârșitul anului”, a menţionat Primarul General.

Pentru aceste lucrări au fost bugetate 1,5 milioane de lei. Proiectul include izolarea termică a clădirii, schimbarea ferestrelor și ușilor exterioare.

În ultimii trei ani, la Liceul Teoretic „Grătiești”, unde învață peste 500 de elevi, Primăria Chişinău a alocat alte aproape 1,2 milioane de lei pentru lucrările de modernizare a sistemului de iluminat; renovarea sistemului de încălzire; procurarea unui panou fotovoltaic; renovarea bibliotecii; reparația sălii de sport, a holurilor și a sălilor de clasă; amenajarea unei sere ecologice.

„Anul acesta, Primăria Chișinău a planificat aproape 1,4 milioane de lei pentru grădinițele din Grătiești. Astfel, din banii alocați de municipalitate va fi amenajată o sală de salină la Grădinița nr. 1. De asemenea, la ambele grădinițe din comună va fi construit câte un teren de sport, iar sălile de bucătărie vor fi dotate cu utilaj nou”, a mai adăugat edilul Capitalei.

În perioada anilor 2020-2022, investițiile municipale în proiectele de infrastructură din Grătiești au fost de aproape 12 milioane de lei. Banii au fost alocați pentru modernizarea infrastructurii drumurilor, construcția rețelelor de canalizare, extinderea iluminatului public.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata