Cercetat penal după ce ar fi sustras un portmoneu din geanta unei adolescente, în timp ce se deplasau cu troleibuzul

0

Polițiștii capitalei au reținut un bărbat de 40 de ani, după ce ar fi sustras un portmoneu dintr-o geantă în timp ce călătorea cu troleibuzul.

Suspectul și-ar fi identificat victima, o adolescentă de 16 ani, în timp ce se afla la stație. După ce a urcat în troleibuz, bănuitul i-ar fi sustras din geantă portmoneul în care se aflau bani și actele de identitate.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 1 300 de lei.

În urma măsurilor întreprinse, suspectul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. Asupra acestuia a fost depistat portmoneul și actele, iar banii lipseau.

Bărbatul nu este la prima abatere de la lege.

Pentru fapta comisă acesta este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Poliţia reaminteşte şi recomandă cetăţenilor:

Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă dumneavoastră.

Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.

Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

În cazul în care transportul public este aglomerat şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.

Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.

Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.

În cazul în care deveniți victima infracțiunii de pungășie, nu ezitați, sesizați imediat Poliția la numărul unic de urgență 112!

Siguranța bunurilor depinde, în primul rând, de fiecare dintre noi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata