China a închis un oraș de peste 5 milioane de locuitori, după ce au fost raportate două cazuri de Omicron

Great concept of infection, contamination, doctor making stop sign with his hand.
0

China a închis un oraș de cinci milioane de locuitori, după detectarea variantei Omicron a coronavirusului în provincia centrală Henan, al doilea închis în 20 de zile.

Autoritățile din orașul Anyang le-au transmis cetățenilor să nu-și părăsească locuințele și au interzis utilizarea tuturor vehiculelor, după ce luni au fost raportate două persoane infectate cu varianta Omicron a coronavirsului. Alte 58 de cazuri au fost anunțate marți dimineață, însă oficialii chinezi din sănătate nu au precizat dacă infecțiile au fost cauzate tot de Omicron.

Cu excepţia companiilor din sectoarele esenţiale ale economiei, toate celalalte societăți au fost obligate să-și suspende activitatea, pînă cînd riscul de contaminare din oraș este complet eliminat, au precizat oficialii chinezi, scrie observatornews.ro cu referire la publicația Bloomberg. Este a doua blocare completă a unui oraș chinez în 20 de zile, după ce locuitorilor din Xi’an – aflat la aproximativ 650 de kilometri spre vest – li s-a spus să rămînă acasă începînd cu sfîrșitul lunii decembrie. De asemenea, în alte două orașe din provincia Henan au fost impuse unele restricții.

Tianjin, un oraș-port care se învecinează cu Beijingul, a impus blocări parțiale în două orașe din districtul Xiqing, potrivit guvernului municipal, pe măsură ce focarul continua să crească. Zece cazuri cu transmitere locală au fost raportate marți, pe lîngă alte 11 infecții asimptomatice, potrivit unui comunicat al Comisiei Naționale de Sănătate. China şi-a intensificat strategia de toleranţă zero la Covid-19 în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de iarnă, care se deschid pe 4 februarie la Beijing.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata