Germania: Captură de 700 kg de cocaină, în valoare de 150 mln de euro

0

Lovitură spectaculoasă împotriva mafiei drogurilor din Germania. Biroul de Stat al Poliției Criminale (LKA) a confiscat 700 de kilograme de cocaină în valoare de peste 150 de milioane de euro în districtul Saxonia Centrală.

Pachetele de droguri fuseseră disimulate într-un transport de trestie de zahăr către o companie alimentară, transmite democracy.md cu referire la libertatea.ro.

Autoritățile landului Saxonia au fost alertate de un angajat al companiei, care a sesizat „încărcătura ciudată”. Grupul Comun de Investigare a Drogurilor a intervenit și a confiscat un total de 600 de pachete pline cu cocaină, cu o greutate totală de peste 700 de kilograme.

„Aceasta este cea mai mare captură de cocaină din istorie. Valoarea estimată este peste 150 de milioane de euro”, a confirmat purtătorul de cuvânt al LKA, Tom Bernhardt. Încă nu este clar cine deținea drogurile și de unde provin.

Parchetul face cercetări și în ceea ce privește compania alimentară.

„Securizarea unor cantități atât de mari are un impact semnificativ asupra întregii piețe europene de narcotice.

Obiectivul principal al investigației este clarificarea contextului, a rutelor de livrare și a conexiunilor generale”, a explicat șefa LKA, Sonja Penzel.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata