Corupție în Ialoveni: Membri ai Comisiei Medicale, cercetați pentru luare de mită în schimbul adeverințelor

0

 Președintele Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din Ialoveni, secretara comisiei, medicul psihiatru și trei intermediari sunt cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurori pentru corupere sistemică.

Potrivit CNA, membrii Comisiei sunt bănuiți că „primeau sistematic” de la diferite persoane fizice bani în schimbul facilitării eliberării adeverinței medicale a conducătorilor de vehicule și a candidatului pentru obținerea permisului de conducere fără ca cei din urmă să fie supuși examenului medical.

Ca rezultat, în perioada martie-mai 2024, au fost documentate peste 40 cazuri de primire a mijloacelor financiare de către membrii Comisiei Medicale, iar sumele variau între 300 și 800 de lei pentru un certificat.

În dimineața zilei de astăzi, ofițerii CNA au desfășurat 12 percheziții, în urma cărora secretara Comisiei Medicale a fost reținută pentru o perioadă de 72 ore și urmează a fi plasată în izolatorul CNA. Alte cinci persoane urmează a fi recunoscute și audiate în calitate de bănuit și cercetate în stare de libertate.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata