Cristina Gherasimov este noua secretară generală a Aparatului Președintei Republicii Moldova

0

Președinta Maia Sandu a semnat decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcția de secretară generală a Aparatului Președintei Republicii Moldova începând cu data de 11 octombrie 2021.  

De asemenea, Cristina Gherasimov a fost eliberată din funcția de consilieră a președintei Republicii Moldova în domeniul politicii externe, funcție pe care o deținea din ianuarie 2021. Pentru a asigura continuitatea proceselor în cadrul instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov va coordona subiectele de politică externă în contextul noii funcții.

Până a se alătura echipei Președinției Republicii Moldova, Cristina Gherasimov a activat în calitate de cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Are un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția. A administrat Indicele Anticorupție în Domeniul Apărării la Transparency International Defence and Security Program (Regatul Unit) și a lucrat ca analistă în cadrul Programului Rusia și Eurasia la Royal Institute of International Affairs, Chatham House, în Marea Britanie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata