Deputații BCS au părăsit plenul în semn de protest: Majoritatea PAS nu a acceptat niciun proiect al opoziției

0

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit, joi, ședința în plen a Parlamentului în semn de protest față de refuzul majorității PAS de a include pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a inițiativelor opoziției.
”Avem Regulamentul Parlamentului, Legea privind statutul deputatului, care ne acordă dreptul să venim cu diferite inițiative. Nu prima dată asistăm la faptul că orice propunere care vine din partea colegilor noștri, chiar și atunci când există inițiative care au avizul Guvernului și au fost discutate în cadrul comisiilor permanente, nu sunt incluse pe ordinea de zi și nu se discută de către plen. Se încalcă Regulamentul Parlamentului care consfințește că periodic trebuie să fie organizată și ziua opoziției. Noi astăzi am propus mai multe proiecte care țin de interesul cetățenilor. Am solicitat să fie exclus proiectul legat de Stadionul Republican pentru ca să consultăm cetățenii. Nu ați dorit acest lucru să îl facem. De acea în semn de protest părăsim ședința Parlamentului”, a spus Bolea.
Deputații BCS au propus excluderea de pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului care se referă la vânzarea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA. De asemenea, opoziția a solicitat includerea inițiativelor sale legate de crearea unui fond de susținere a cetățenilor și agenților economici în contextul crizei economice și pandemice, de plafonare a salariilor demnitarilor. BCS a venit cu inițiativa de chemare în Parlament a directorului SIS și miniștrilor de Interne și al Apărării care să ofere explicații pe marginea declarațiilor președintelui Parlamentului de la Kiev, potrivit cărora autoritățile de la Chișinău și-au dat acordul cu privire la tranzitarea tehnicii militare pe teritoriul Moldovei spre Ucraina. Toate aceste propuneri au fost respinse de majoritatea PAS.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata