Deputatul Ion Șpac participă la Sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO

0

Șeful delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a NATO (AP NATO), Ion Șpac, participă la Sesiunea de primăvară a AP NATO. Reuniunea are loc în perioada 19 – 22 mai, la Luxemburg, fiind găzduită de Camera Deputaților din Marele Ducat de Luxemburg.

În cadrul Sesiunii de primăvară, deputatul Ion Șpac va participa la reuniunile Comitetului pentru securitate și apărare, a Comitetului politic și la ședința plenară, care este planificată pentru data de 22 mai.

Peste 250 de parlamentari din diferite țări vor dezbate, în cadrul Sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO, mai multe subiecte de actualitate, printre care situația de securitate în contextul războiului Federației Ruse în Ucraina. La final, va fi votată o declarație, care va exprima sprijinul față de Ucraina.

AP a NATO este o organizație interparlamentară, care reunește parlamentari din cele 29 de state membre ale Alianței Nord-Atlantice, precum și din țările asociate. Republica Moldova este membru asociat al Adunării Parlamentare a NATO din noiembrie 1994.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata