Din toate parcurile din capitală, doar 3 au rămas de reabilitat. Ion Ceban: Din noul mandat vom începe reparații în acestea

0

Trei parcuri mari și importante au rămas de reabilitat în capitală. Cel puțin asta spune președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban.

Ceban spune că, împreună cu echipa își propune să reabiliteze și să finalizeze reabilitarea ultimelor 3 parcuri mari și importante pentru oraș, care nu au fost modernizate deocamdată sau parțial. În Scuarul „Catedralei” deja au fost începute lucrările de reabilitare. „A fost schimbat mobilierul, iluminatul, instalată irigare și sunt asfaltate aleile care erau într-o stare deplorabilă, am reabilitat havuzurile. Aici foarte mult a durat până am obținut toate avizele de la Ministerul Culturii. Pe alei erau gropi enorme și tot parcul delăsat”, a declarat Ceban.

În viitorul mandatul de primar, Ion Ceban spune că își propune să reabiliteze în totalitate „Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt”.

„Niciodată aceste două parcuri, ca și multe altele, restul spațiilor verzi, nu au fost reparate și au ajuns într-o stare deplorabilă. Noi am intervenit pentru a nu permite total distrugerea acestora, dar e nevoie de reparații. Pentru asta sigur vom merge iarăși la Minister pentru a aduce o mulțime de documente ca să ne permită să intervenim cu reparații curente și să nu permitem celor două monumente de importanță națională să se distrugă total”, a punctat Ceban.

Președintele MAN spune că în planurile de reabilitare este și parcul Rîșcani, care este în jurizdicția sectorului Ciocana și deja este și proiectul finalizat.

„Această zonă a rămas practic neatinsă și vom interveni cu reparații în următoarea perioadă. Este parc pădure și ne vom strădui să păstrăm zonele cât mai mult verzi și să creăm zone de recreere cu foarte multe elemente”, a mai conchis Ceban.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata