Lideri HAMAS și un oficial iranian, în vizită la Kremlin

0

O delegaţie a Hamas a vizitat Moscova joi pentru discuţii privind eliberarea ostaticilor străini, inclusiv a cetăţenilor ruşi, pe care gruparea militantă îi ţine în prezent în Gaza, au informat agenţiile de presă ruse, citând Ministerul de Externe, conform Reuters.

Mousa Abu Marzouk, vicepreşedinte al biroului politic al Hamas şi Basem Naim – un alt lider de rang înalt al Hamas, au fost printre cei care au participat la discuţii, a informat TASS.

„Au avut loc contacte cu el în continuarea eforturilor ruse cu privire la eliberarea imediată a ostaticilor străini din Fâşia Gaza. Au fost discutate şi chestiuni legate de asigurarea evacuării cetăţenilor ruşi şi a altor cetăţeni străini de pe teritoriul enclavei palestiniene”, potrivit ministerului rus de Externe, citat TASS.

În același timp, purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunţat că ministrul adjunct de Externe al Iranului, Ali Baghiri Kani, este, de asemenea, în prezent în vizită la Moscova şi a purtat discuţii cu adjunctul ministrului rus de externe rus, Mihail Galuzin. Baghiri Kani este negociatorul-șef al Iranului în domeniul nuclear.

TASS, care citează un diplomat rus de rang înalt, transmite că şi liderul palestinian Mahmoud Abbas va vizita în curând Moscova pentru discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Israelul a denunțat  invitaţia de către Rusia unei delegaţii a mişcării islamiste palestiniene Hamas drept „deplorabilă” şi a cerut Moscovei să „expulzeze” această delegaţie, relatează AFP.

”Hamasul este o organizţaie teroristă mai rea decât Statul Islamic. Mâinile responsabililor de rang înalt ai Hamas sunt pline de sângele a peste 1.400 de israelieni care au fost masacraţi, asasinaţi, executaţi şi arşi, iar ei sunt responsabili de răpirea a peste 220 de israelieni, inclusiv bebeluşi, copii, femei şi bătrâni”, denunţă ministerul israelian în comunicat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata