Qatar a condamnat la moarte 8 foști ofițeri navali de origine indiană

0

India a declarat prin guvernul de la New Dehli că este „profund șocată” și că explorează toate opțiunile legale, după ce o instanță din Qatar a condamnat la moarte opt foști ofițeri navali de origine indiană. Acuzațiile nu au fost specificate de niciuna din părți, transmite BBC.

Informațiile de până acum spun că cei opt bărbați, care lucrau cu o companie privată din Qatar, au fost arestați anul trecut sub acuzația de spionaj.

Dar nici Qatar, nici India nu au dezvăluit acuzațiile specifice împotriva lor. Joi, guvernul indian a declarat că a fost „profund șocat” și că va discuta verdictul cu autoritățile din Qatar.

Ministerul de Externe al țării a transmis că așteaptă o hotărâre detaliată și acordă „o importanță deosebită acestui caz” pe care „l-a urmărit îndeaproape”.

„Suntem în legătură cu membrii familiei și cu echipa juridică și explorăm toate opțiunile legale”, a transmis ministerul indian de Externe într-un comunicat, adăugând că nu va mai face comentarii din cauza „naturii confidențiale a procedurilor din acest caz”.

Milioane de indieni trăiesc în Golf, unde lucrează ca lucrători semicalificați și necalificați cu venituri mici.

Acești lucrători migranți au jucat un rol cheie în construirea economiilor statelor arabe din Golf și reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de venit pentru India.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata