Doi ucraineni – prinși cu permise de conducere false, în punctul de trecere a frontierei Cahul

0

Angajații Poliției de Frontieră documentează doi străini pentru deținerea și folosirea actelor oficiale falsificate. Incidentele au fost notificate astăzi,18 mai 2024, în punctul de trecere a frontierei Cahul.

În primul caz, pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, pe direcția ieșire din R. Moldova, s-a apropiat un autoturism înmatriculat în Ucraina. La volanul mijlocului de transport a fost legitimat un cetățean ucrainean de 49 de ani. În timpul verificările, polițistul de frontieră a avut bănuieli asupra permisului de conducere pretins a fi emis de autorităților competente de baștină. La aplicarea unui controlul amănunțit asupra actului, s-a depistat că acesta prezintă clar semne de falsificare. Șoferul a refuzat să ofere declarații. Persoana și-a continuat călătoria, doar că în calitate de pasager.  

În al doilea incident, un alt cetățean al Ucrainei de 39 de ani, s-a prezentat pe direcția intrare în țară, în calitate de pasager la o rută de ocazie „Germania-Moldova”. Fiind supus controlului suplimentar, în portmoneul personal s-a descoperit un permis de conducere ucrainean falsificat, eliberat pe numele posesorului. La audieri, acesta a recunoscut că și-a procurat prin intermediari permisul de conducere în 2013, pe când se afla în Germania, contra sumei de 200 USD.  

Conform procedurilor, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata