Guvernul întârzie să ia o decizie cu privire la micșorarea accizelor și TVA la motorină

0

Modificările operate, luni, 4 aprilie, de Guvern la Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural nu prevăd și restituirea a 30% din acciza la motorină promisă agricultorilor. Secretarul de stat la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, a declarat că o asemenea decizie va fi luată mai târziu.

”Va fi o hotărâre de Guvern suplimentară la Fondul de subvenționare care vor fi redirecționați acești bani pentru compensarea accizei la motorină”, a spus funcționarul.
Data la care va fi luată această decizie nu a fost anunțată. La ședința de Guvern s-a menționat că rectificările la bugetul de stat ce vor fi operate în aprilie prevăd alocarea suplimentar la Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural a încă 250 de milioane de lei, astfel că bugetul total al Fondului va fi în 2022 de 1,7 miliarde de lei.
Amintim, agricultorii au solicitat de la Guvern micșorarea accizelor și TVA la motorină. De asemenea, fermierii cer susținere de la stat la procurarea fertilizanților și a semințelor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata