Moldovenii vor fi filmați la casele de schimb valutar: În video trebuie să fie văzută fața persoanei și mâinele casierului

0

Moldovenii care vor merge la casele de schimb valutar vor fi filmați. Guvernul Gavrilița a aprobat, astăzi, un șir de modificări la Legea cu privire la Banca Națională a Moldovei. Potrivit documentului, unitatea de schimb valutar este obligată să asigure supravegherea și înregistrarea video a activității de schimb valutar în numerar cu persoane fizice pe toată durata programului de lucru în regim real al timpului. Înregistrările video se realizează la fiecare ghișeu la care se efectuează operațiuni de schimb valutar în numerar cu persoane fizice și acestea trebuie să înregistreze cel puțin data, ora și minutele fiecărei operațiuni de schimb valutar, precum și să permită vizualizarea persoanei care efectuează operațiunea de schimb valutar și a mâinilor casierului. Înregistrările video ale unității de schimb valutar trebuie să fie păstrate, în formă digitală și în condiții de securitate, cel puțin 15 zile calendaristice.
În proiectul aprobat de Guvernul Gavrilița este menționat că în caz de defecțiune tehnică a sistemului de supraveghere și înregistrare video, unitatea de schimb valutar este obligată să sisteze activitatea de schimb valutar în numerar cu persoane fizice.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata