Zi de doliu în Moldova în memoria victimelor: Drapelul, coborât în bernă

0

Zi de doliu în Republica Moldova. Doliul este instituit întru comemorarea tuturor victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean.

Președinta țării, Maia Sandu, a semnat decretul.

În conformitate cu decretul prezidențial, astăzi, în toate localitățile țării, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare Drapelul de Stat va fi coborât în bernă, iar la ora 12:00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin păstrarea unui moment de reculegere.

Totodată, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Miniștrii au ținut astăzi un minut de reculegere în memoria victimelor din Bucea.

În Republica Moldova astăzi este declarată zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina.

Mai mulți civili din oraşul Bucea, situat la nord de Kiev, au fost ucişi în timpul ocupaţiei militare ruse. Majoritatea victimelor crimelor de război făcute de armata rusă în regiune au fost îngropate în gropi comune, în vreme ce unele cadavre încă se mai află pe străzile oraşului. O fotografie cu civilii morți la pământ a fost publicată de consilierul șefului Oficiului președintelui Ucrainei, Mihail Podoleak.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a negat declarațiile Kievului despre masacrul din Bucea, Ucraina, transmite ria.ru. Potrivit Ministerului, materialele publicate de Kiev nu sunt decât „o nouă provocare”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata