Igor Dodon: De 9 Mai, eu personal voi purta la piept panglica Sf. Gheorghe și voi participa la marșul tradițional spre Memorial

0

Ex-președintele țării, Igor Dodon, susține că în pofida deciziei majorității parlamentare PAS, în ziua de 9 mai el va purta în piept panglica Sfântului Gheorghe.

” Există lucruri, valori și simboluri care nu pot fi interzise, oricât s-ar strădui actuala Guvernare-marionetă de la Chișinău. De 9 Mai, cetățenii noștri vor da dovadă de caracter și îi vor arăta acestei guvernări nesimțite că memoria istorică nu poate fi anulată prin decizii abuzive, antidemocratice și iresponsabile. De 9 Mai, eu personal voi purta la piept panglica Sfântului Gheorghe așa ca și in anii precedenți, și voi participa la marșul tradițional spre Memorial, alături de zeci de mii de oameni care vor celebra Ziua Victoriei împotriva nazismului”, a scris Igor Dodon pe rețelele de socializare.

Fostul șef al statului spune că dacă guvernarea PAS și președinta Maia Sandu “vor încerca să frângă în mod brutal și radical modul nostru de a fi și de a gândi, dacă ei vor încerca să calce în picioare memoria colectivă și libertatea noastră de a ne exprima, atunci societatea moldovenească riscă să izbucnească și să alunece în răzmerițe și revolte interne, cum n-au mai fost în ultimii treizeci de ani”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata