Vladimir Putin, și-a luat rămas bun de la politicianul rus Vladimir Jirinovski

0

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și-a luat rămas bun de la politicianul rus Vladimir Jirinovski. Cu un buchet de trandafiri roșii în mână, liderul rus a sosit cu puțin timp în urmă la ceremonia de înmormântare.

Potrivit TASS, zeci de oameni au venit să-l petreacă pe ultimul drum pe liderul permanent al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR).

„Înmormântarea va avea loc la cimitirul Novodevichi. Ceremonia va începe la ora 14:00”, a precizat serviciul de presă al Dumei de Stat a Rusiei.

Vladimir Jirinovski a decedat pe 6 aprilie la vârsta de 75 de ani. Anunțul oficial a fost făcut de speaker-ul Dumei de Stat al Rusiei, Veaceslav Volodin, în timpul ședinței plenare a Camerei.

La începutul lunii februarie, politicianul a fost internat după ce a fost testat pozitiv la COVID-19. 

Săptămâna trecută, mai exact pe 25 martie, senatorul Alexander Proniușkin a scris o postare în care anunța că liderul permanent al Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR) a murit la ora 10:45.

Însă, postarea senatorului  a fost ștearsă ulterior, iar Proniușkin și-a cerut scuze. A dezmințit aceste informații și serviciul de presă al Ministerului Sănătății din Rusia, precizând că starea liderului LDPR, Vladimir Jirinovski, este evaluată ca fiind stabilă, medicii continuând să ofere toată asistența posibilă.

Membrii Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR), formațiunea politică a lui Vladimir Jirinovski, au anunțat că doresc să se judece cu toți cei care au anunțat moartea politicianului rus, informație care s-a dovedit a fi un fals. Potrivit serviciului de presă al partidului, urma a fi depusă o cerere la Procuratură. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata