„Curieri” de acte neveridice, identificați la frontiera de vest 

0

Doi conaționali sunt documentați pentru deținerea și folosirea actelor oficiale contrafăcute. Ilegalitățile au fost deconspirate la ieșire din țară, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, în ultimele 24 de ore.

În primul caz este cercetat un bărbat de 38 de ani, domiciliat în municipiul Bălți. Acesta se deplasa ca pasager al unei curse spre Germania. Conform analizei de risc polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei și bagajelor acesteia. Drept urmare, în portmoneul personal al călătorului s-au depistat două cărți de identitate: una – românească, eliberată pe numele său și alta – poloneză, eliberată pe un alt nume. Ambele documente prezentau semne de falsificare. Audiat, pasagerul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediari, identificați pe rețele sociale. Alte detalii a refuzat să ofere. 

Într-un alt incident este implicat un chișinăuian de 37 de ani. Acesta se deplasa spre Uniunea Europeană la volanul mașinii personale. La controlul de frontieră șoferul a prezentat toate actele necesare, inclusiv permisul de conducere, care ar fi eliberat de autoritatea competentă a Federaţiei Ruse. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au observat că permisului îi lipsesc anumite elemente de protecție, semn că ar fi contrafăcut. Astfel, a fost luată decizia extinderii controlului asupra șoferului. În urma acestuia, în portmoneu se afla o carte de identitate românească,  eliberată pe numele unui alt bărbat, care de asemenea prezenta indici de falsificare.
La audieri tânărul a declarat că permisul de conducere l-a obținut după absolvirea unei școli specializate din Rusia. Cât privește cartea de identitate, urma să o transmită unui conațional, în Germania, la rugămintea unui prieten. 

Actele cu pricina au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora. Cercetările vor continua pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. În dependență de rezultate se va face încadrarea juridică a faptelor și atragerea la răspundere corespunzătoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata