Igor Dodon în vizită la Budapesta: Discuții privind cooperarea cu Ungaria și valorile tradiționale

0

Fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se află într-o vizită de lucru de o zi în capitala Ungariei, Budapesta, însoțit de deputatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Adrian Albu. În cadrul acestei vizite, Dodon a avut o întâlnire importantă cu Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó.

În timpul întâlnirii, au fost discutate subiectele de interes major pentru relațiile de colaborare dintre cele două state. Igor Dodon a subliniat importanța parteneriatului cu Ungaria, considerând-o un partener crucial pentru Republica Moldova, mai ales în domeniul comerțului.

Fostul președi樂威壯 nte a apreciat angajamentul ferm al Ungariei în chestiunile de principiu, având în vedere statutul său de membru al Uniunii Europene. Dodon a evidențiat că interesele naționale ale ambelor țări coincid în multiple aspecte, inclusiv în privința păstrării și protejării valorilor tradiționale și, în special, a instituției familiei.

În final, Dodon a exprimat încrederea că Moldova și Ungaria dispun de un potențial substanțial pentru colaborare, potențial care trebuie să fie explorat și valorificat în mod corespunzător, în beneficiul ambelor țări și a popoarelor acestora.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata