Primăria Chișinău va combate orice schemă de prejudiciere a bugetului municipal

0

Primăria Chișinău nu va permite unor agenți economici să se îmbogățească pe seama locuitorilor Capitalei și a municipalității prin crearea unor scheme de prejudiciere a bugetului.

Viceprimarul Irina Gutnic și consilierul prim威而鋼 arului general, Vladimir Mitru, au vorbit astăzi despre abaterile depistate într-un proces de achiziție organizat de fosta conducere a Întreprinderii ”Spații Verzi”, care a contractat un agent economic ce nu și-a onorat unele obligațiuni în livrarea bunurilor.

Mai exact, operatorul intenționa să vândă întreprinderii utilaje multifuncționale la prețuri umflate. În urma unei analize, colegii mei au constatat că bunurile au fost achiziționate cu 14 milioane de lei, însă prețul indicat în ofertă era de 23,5 milioane de lei, ceea ce îi oferea agentului o marjă exagerată de profit de 50%. Agentul economic a refuzat rezilierea contractului, atunci municipalitatea a decis micșorarea costurilor prin ajustarea acestora la prețul real de piață.

Potrivit primarului Capitalei, Ion Ceban, în urma depistării tuturor abaterilor, au fost făcute toate demersurile necesare la instituțiile de anchetă, iar funcționarii Primăriei sunt gata să demonstreze toate acțiunile ilegale prin care s-a urmărit prejudicierea bugetului.

”Zilele acestea a apărut și o așa-zisă investigație la acest subiect cu utilizarea unor titluri manipulatorii și difuzarea unor informații prin care opinia publică este indusă în eroare. Rog ca absolut toată lumea să fie cât se poate de corectă. Vor urma proceduri judiciare pentru cei care se complac în distribuirea știrilor false, manipulatoare sau parțial manipulatoare”, a mai adăugat edilul Ion Ceban în cadrul ședinței de azi a Primăriei Chișinău.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata