Ilan Șor sprijină dezvoltarea rurală: Cișmea devine un exemplu de succes

0

Satul Cișmea din raionul Orhei trece prin schimbări impresionante, datorită cooperării eficiente dintre conducerea raionului Orhei și echipa omului de afaceri Ilan Șor.

După ce mai devreme în localitate a fost implementat iluminatul stradal, care a făcut viața sătenilor mai sigură și mai confortabilă, recent a fost inaugurată și o estradă de vară. Pentru confortul sătenilor, pe terenul din preajmă au fost instalate scrâncioburi și bănci.

Deși proiecte similare au fost realizate în orașul Orhei și în alte localități din raion, ceea vedem în Cișmea fascinează.

„Este un proiect deosebit. Uitați-vă, asemenea scrâncioburi nu există în alte localități, nici în orașul Orhei. Este fantastic”, a remarcat Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei.

Dinu Țurcanu a menționat că în viitorul apropiat satul Cișmea va deveni o suburbie a municipiului Orhei. Ca urmare, urmează să fie făcute investiții masive în infrastructura socială și rutieră a localității.

„Cișmea face parte din centura de aur a municipiului Orhei. În scurt timp, împreună cu alte sate, va deveni o suburbie a orașului. De asta vom investi cu prioritate în infrastructura drumurilor, grădinițelor, școlilor. Ne dorim ca copiii să fie educați în condiții normale, să se bucure de o viață îndestulată în Republica Moldova, iar dacă vor alege să învețe peste hotare, atunci să-și dorească să revină în localitatea de baștină și să aplice cunoștințele și experiența din străinătate în dezvoltarea acesteia. Iar noi, între timp, suntem obligați să le creăm condiții confortabile de trai”, a spus Dinu Țurcanu.

Viceprimarul orașului Orhei, Valerian Cristea, i-a felicitat pe localnici, și le-a mulțumit pentru faptul că au rămas în satul de baștină și au pus umărul la dezvoltarea acestuia.

„Cu cât mai dezvoltate vor fi satele noastre, cu atât mai bogată va fi Republica Moldova. Și numai politicienii care țin cu adevărat la popor și doresc binele poporului, vor depune eforturi de a îmbunătăți infrastructura rurală și calitatea vieții oamenilor din localitățile rurale. Pentru noi dezvoltarea satelor noastre este o prioritate și demonstrăm aceasta zilnic. Noul proiect pe care l-am inaugurat în Cișmea confirmă acest fapt”, a opinat Valerian Cristea.

Cu un mesaj de susținere pentru săteni a venit și Ilan Șor – politicianul și omul de afaceri care, în ultimii opt ani, a oferit un suport semnificativ conducerii raionului Orhei în implementarea proiectelor de infrastructură și socială.

„Sunt fericit să văd încă un proiect realizat cu succes în satul Cișmea. Această estradă de vară și parcul din preajmă frumos amenajat va fi o carte de vizită pentru sat și un loc plăcut pentru recreere și desfășurarea evenimentelor importante pentru săteni. Și acest proiect este o confirmare a faptului că Moldova dezvoltată este despre fapte concrete, dar nu vorbe goale. Vom construi Moldova europeană, acasă, la Orhei!”, a spus Ilan Șor.

Și deputata Marina Tauber a rămas fascinată de estrada de vara și terenul din preajmă frumos amenajat. „Este absolut fantastic!”, a exclamat politiciana.

“Când am ajuns aici am fost în șoc. Parcă mă aflu într-un sat european. Mă mândresc cu ceea ce facem noi. În alte localități oamenii nu au așa parcuri, așa locuri frumoase pentru petrecerea evenimentelor și a timpului liber. Iar aceste realizări frumoase sunt meritul Dumneavoastră, deoarece ați fost curajoși și v-ați luat soarta în mâini”, a concluzionat Marina Tauber.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata