Șefa statului a vizitat orașul Taraclia împreună cu Vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova

0

Președinta Maia Sandu a fost, astăzi, la Taraclia împreună cu Vicepreședinta Bulgariei, Iliana Iotova, unde a participat la inaugurarea monumentului eroului național bulgar, Vasil Levski, cu prilejul Zilei iluminiștilor bulgari.  

„Comunitatea bulgară din Taraclia este o parte valoroasă a țării noastre. Viitorul european al Moldovei înseamnă și viitorul european al locuitorilor din Taraclia. Uniunea Europeană înseamnă o comunitate care oferă oportunități, egalitate și securitate pentru fiecare membru al ei, pentru toate minoritățile și pentru toți cetățenii. În familia europeană sunt îmbrățișate tradițiile fiecărei etnii, este încurajată diversitatea culturală și oamenii trăiesc în bună înțelegere. Asta vrem pentru Moldova, asta vrem pentru Taraclia”, a punctat șefa statului.

Președinta a mai menționat că alături de țările europene, au fost realizate proiecte importante în Taraclia – prin programul „Satul European” se realizează 7 proiecte, în valoare de 24 de milioane de lei, au fost reabilitați 26 de km de drumuri, a fost renovat drumul M3 Chișinău-Giurgiulești și am oferit subvenții de 35 de milioane lei pentru agricultură și dezvoltare rurală. Tot azi Guvernul de la Chișinău a aprobat proiectul de Acord între guvernele țărilor noastre cu privire la transformarea Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia în sucursală a Universității „Anghel Kanchev” din orașul bulgar Ruse.

„Îi mulțumim Bulgariei pentru susținerea mai multor proiecte importante în Taraclia și pentru sprijinul acordat în parcursul nostru european, și suntem siguri că poporul bulgar ne va susține în această perioadă decisivă pentru viitorul țării noastre”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata