Inculpata Marina Tauber plasată sub control judiciar pe un termen de 60 zile

0

La 17 iulie 2023, judecătorul din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani a respins demersul procurorului de prelungire a arestului la domiciliu pe un termen de 30 zile în privința inculpatei Marina Tauber și a dispus înlocuirea măsurii cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile.

Instanța stabilindu-i inculpatei următoarele restricții: să nu părăsească localitatea unde îşi are domiciliul decât în condițiile stabilite de către instanță, să comunice organului de urmărire penală sau, după caz, instanței de judecată orice schimbare de domiciliu, să nu intre în legătură cu persoane care au calități procesuale în cauza penală (martori, acuzați), să se prezinte la organul de urmărire penală sau instanța de judecată ori de câte ori este citată, să nu săvârșească acțiuni de natură să împiedice aflarea adevărului în procesul penal și să predea pașapoartele instanței de judecată.

Totodată, instanța a examinat cererea apărării de recuzare a unuia dintre procurorii ce reprezintă acuzarea, cerere ce a fost respinsă ca neîntemeiată.

Ședința preliminară va avea loc la data de 13 septembrie 2023, procurorii și apărătorii fiind obligați să fie pregătiți pentru examinarea tuturor cererilor și demersurilor.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata