Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman” primește echipamente medicale de ultimă generație

0

Astăzi, la Institutul Neurologie și Neurochirurgie „Diomid Gherman”, un eveniment solemn a marcat transmiterea oficială a unei donații de echipamente medicale vitale. Donația a fost oferită de Biroul de Țară al Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova, cu sprijinul Guvernului Germaniei și Irlandei.

Aceste echipamente vor beneficia nu doar Institutul de Medicină Urgentă și alte instituții medicale majore, ci și spitalele raionale din Cimișlia, Anenii-Noi, Rezina, Ștefan-Vodă, Strășeni și Leova. Valoarea totală a donației, constând în aparate de anestezie de ultimă generație, se ridică la 484 mii de dolari.

Echipamentele furnizate sunt proiectate pentru a oferi o administrare precisă și sigură a anesteziei, adaptându-se nevoilor individuale ale pacientului și asigurând un control riguros al funcțiilor vitale în timpul intervențiilor chirurgicale. De asemenea, acestea vor permite gestionarea eficientă a situațiilor de urgență și a pacienților critici, reducând riscurile asociate și îmbunătățind rezultatele tratamentului.

La eveniment au participat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, reprezentanta de țară a OMS în Republica Moldova, Miljana Grbic, precum și administrația și personalul medical al instituției gazdă. Această donație reprezintă un pas important în asigurarea accesului la îngrijire medicală de calitate pentru populația Republicii Moldova și confirmă angajamentul continuu al partenerilor internaționali în sprijinirea sistemului de sănătate din țară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata