Iohannis: Moldova va adera la NATO dacă va renunța la neutralitate

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, 11 iulie, că țara condusă de Maia Sandu nu va putea să intre în Alianța Nord At犀利士 lantică atât timp cât în Constituţia acestei ţări este prevăzut statutul de neutralitate.

„Moldova are în Constituţie statutul de neutralitate şi atunci când decide să schimbe această postură chestiunea poate fi pusă în discuţie fără nicio problemă”, a spus Klaus Iohannis, înaintea Summitului NATO de la Vilnius. 

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis recent că țara condusă de Maia Sandu trebuie să hotărască singură dacă vrea sau nu să intre în Alianța Nord Atlantică. 

„NATO, toți aliații susțin ferm dreptul Republicii Moldova de a-și decide propriul destin, propriul viitor si politica externă, fără interferențe externe și în deplin respect pentru neutralitatea constituțională a statului”, a afirmat Geoană săptămâna trecută.

Republica Moldova este reprezentată la summitul NATO de la Vilnius de ministrul de externe Nicu Popescu. Țara condusă de Maia Sandu va transmite prin intermediul lui Nicu Popescu faptul că își dorește să accelereze cooperarea cu Alianța Nord-Atlantică, în vederea menținerii păcii în Republica Moldova în arealul păcii, a relatat Radio Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata