Ion Ceban acuză Cancelaria de Stat că blochează fondurile pentru suburbii

0

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a făcut declarații puternice în cadrul unei ședințe a Primăriei Chișinău, acuzând Cancelaria de Stat că a contestat decizia Primăriei și a interzis alocarea resurselor financiare pentru proiectele din suburbii, cum ar fi reparația școlilor, grădinițelor, iluminatului, sistemelor de canalizare, drumurilor și a altor infrastructuri conexe. Ceban a exprimat indignarea sa față de această decizie care afectează în mod direct locuitorii din suburbiile capitalei.

„Cancelaria de Stat a contestat decizia Primăriei și a interzis alocarea resurselor financiare pentru proiectele din suburbii. Avem notificare de la Cancelaria de Stat că nu putem finanța acele localități. Iată asta este față adevărată celor de la PAS. Rog astăzi să pregătim toate demersurile, ca să atacăm în judecată nemernicia celor de la Guvern și celor de la PAS”, a declarat Ion Ceban în timpul ședinței.

Primarul a subliniat faptul că, în ultimii 4 ani, Primăria Chișinău a alocat suburbiilor din capitală aproximativ 600 de milioane de lei pentru diverse proiecte de dezvoltare și îmbunătățire a infrastructurii.

Blocajul impus de Cancelaria de Stat este considerat de Ceban o rușine și o nemernicie, iar el se angajează să lupte pentru drepturile și nevoile comunităților afectate.

Ion Ceban a mai adăugat că această acțiune a Cancelariei de Stat și a Guvernului vine într-un moment în care campania electorală a început, sugerând că decizia este politic motivată și afectează negativ viața cetățenilor. El a exprimat hotărârea Primăriei Chișinău de a se descurca în această situație dificilă și de a lua măsuri legale împotriva deciziei contestate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata