Ion Ceban: Demiterea guvernatorului BNM arată că Republica Moldova este un stat capturat

0

Demiterea guvernatorului Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, de către Parlament demonstrează încă o dată că Republica Moldova este un stat capturat, iar actuala guvernare nu face altceva decât să caute țapi ispășitori pentru eșecurile și schemele lor. Este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, făcută după demiterea de joi din Parlament a șefului Băncii Centrale, inițiativă lansată de majoritatea parlamentară PAS.

„Octavian Armașu este un bun specialist în domeniu și sunt împotriva la asemenea acțiuni, care demonstrează încă o dată că avem un stat capturat. În furtul miliardului au participat toți cei care astăzi sunt la cârma statului și nu doresc să se afle adevărul, dar prin alte scheme continuă să ne fure. De ce nu ați luat această decizie acum doi ani? Deoarece în această perioadă v-a ținut „pamperșii”, deoarece sunteți incapabili și nu vă duce capul la nimic. Ați lăsat să fie învinuit altcineva pentru eșecurile voastre și să căutați țap ispășitor. Așa s-a întâmplat și în cazul altor persoane care le-ați pus în funcții, v-ați folosit de ei și i-ați aruncat în stradă. Aici chiar voi da nume: Robu, Esaulenco, dar și alții au fost și vor mai urm”, a declarat Ion Ceban.

Edilul susține că acțiunile distrugătoare ale actualei guvernări se răsfrâng direct asupra economiei și că, într-un final, exponenții PAS vor răspunde pentru ilegalitățile comise.

„Niște copii ne decid soarta țării și din această cauză avem ce avem ca rezultat – în economia țării, dar și în alte domenii cheie. Caracatița se extinde, dar cei de la guvernare vor răspunde într-o bună zi pentru toate acțiunile lor ilegale. Pot să nu fiu popular pentru declarațiile făcute, dar ipocrizia, neprofesionalismul și prostia lor, distruge și nu construiește nimic”, a mai adăugat Ion Ceban.

Precizăm, guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care a fost numit în această funcție în noiembrie 2018, a fost demis cu votul a 81 de deputați ai PAS și ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Decizia a fost luată după lungi audieri organizate în plenul legislativului privind analiza evoluției dosarului „Furtul miliardului”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata