Ion Ceban: În loc de „kartinci frumoase” pe rețelele de socializare, se dorește strategii și planuri de susținere a cetățenilor, în urma scumpirilor la gaz

0

În loc de „kartinci frumoase” pe rețelele de socializare – strategii și planuri de susținere a cetățenilor, în urma scumpirilor la gaz. Asta cere primarul general Ion Ceban de la cei din Guvern. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Ceban afirmă că unii locatari vor cere și ca agentul termic în unele blocuri să fie dat la minim la fel din motive de scumpirea anunțată la căldură.

„Îi înțelegem pe oameni și că tot acolo alții vor spune că este frig. Sper că în curând să avem o claritate cu aceste prețuri și poate și cei de la Guvern vor anunța despre acel pachet de susținere a persoanelor nevoiașe pe perioada rece a anului, că actualmente primăria Chișinău susține zeci de mii de oameni.

Că tot auzim despre ajutor pentru persoane care au un minim venit. Dar spre exemplu foarte mulți tineri care actualmente stau în Chișinău pentru a se stabili la un loc de muncă vor achita căldura pe lună aproape cât un salariu, sau chiar mai mult, ce facem cu acești tineri să-i motivăm să rămână acasă?

Sau îi vom stimula să scrie anunțuri prin oraș că caută de muncă, în loc săi oferim de muncă? Această scumpire va afecta toată lumea…

Iată aici vreau să văd strategii și planuri de acțiune, dar nu „kartinci frumoase” pe internet care nu încălzesc cu nimic oamenii când în casă le este frig, iar în buzunare va bate vântul la iarnă. Sau să auzim și să vedem ținte politice, cum se exprimă cei care fac strategii”, a punctat Ceban.

Edilul afirmă că campania electorală s-a încheiat, iar alegerile locale sunt peste 2 ani. „Haideți munciți până atunci. Că deocamdată voi doar vorbiți”, a conchis primarul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata