Ion Druță este astăzi condus pe ultimul drum

0

Îndrăgitul scriitor Ion Druță, care s-a stins din viață pe 28 septembrie la vârsta de 95 de ani, este astăzi condus pe ultimul drum. Edilul Capitalei, Ion Ceban, a mers să-i aducă un ultim omagiu scriitorului la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, acolo unde, dimineața, a fost depus sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Ion Druță.

”Primăria Municipiului Chișinău exprimă profunde condoleanțe și compasiune lumii culturale din Republica Moldova în legătură cu trecerea la cele veșnice a lui Ion Druță, Scriitor al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii (1993), Laureat al Premiului de Stat (2008). Operele sale, adunate în patru volume, „Frunze de dor”, „Balade din câmpie”, „Ultima lună de toamnă”, „Povara bunătății noastre”, „Clopotnița”, „Horodiște”, „Întoarcerea țărânii în pământ”, „Biserica Albă”, „Toiagul Păstoriei” etc., fac parte din fondul de aur al literaturii naționale contemporane. Opera sa a fost tradusă în zeci de limbi ale lumii, iar lucrările sale sunt jucate și în prezent pe scenele teatrelor naționale”, se arată în mesajul de condoleanțe al primarului Capitalei, Ion Ceban.

Amintim, astăzi este zi de doliu în toată țara, iar toate drapele sunt coborâte în bernă. Scriitorul Ion Druță, așa cum i-a fost dorința, va fi înmormântat la Soroca, la monumentul ”Lumânarea Recunoștinței”, edificat în 2004 la inițiativa regretatului scriitor. Ion Druță a murit pe 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani, la Moscova, acolo unde era stabilit mai bine de 60 de ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata