Italia și-a îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina

0

Ministerul italian de Externe a emis noi recomandări pentru cetățenii care urmează să călătorească în Ucraina și i-a sfătuit pe italienii care se află în această țară să o părăsească imediat.

” Focuri de rachetă din ce în ce mai intense continuă să fie înregistrate la Kiev și în întreaga Ucraină. Recomandăm să se manifeste cea mai mare prudență și să se urmărească actualizările și îndrumările autorităților locale”, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Viaggiare sicuri (“Călătoriți în siguranță”), citat de bbc.com.

Ministerul Afacerilor Externe descurajează cu tărie orice călătorie în Ucraina, indiferent de motiv. “Compatrioții care se află încă în Ucraina sunt sfătuiți cu tărie să folosească mijloacele disponibile, inclusiv trenurile, pentru a părăsi țara în orele în care nu este în vigoare nicio stare de asediu”, se arată în comunicat.

Ministerul a precizat că bombardamentele repetate ale Rusiei asupra infrastructurii energetice din Ucraina au provocat întreruperi severe și prelungite ale energiei electrice, apei și încălzirii în toate părțile țării.

“Situația rămâne critică și există un risc real de distrugere completă a infrastructurii energetice. În aceste condiții, este adesea imposibil să primești asistență în caz de nevoie”, a adăugat Ministerul Afacerilor Externe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata