Suedia va construi autostrăzi care vor încărca mașinile electrice în mișcare

0

Până în 2025, în Suedia vor exista autostrăzi pe care vor putea fi încărcate mașinile electrice. Acest lucru va facilita utilizarea mașinilor electrice. Acest lucru a fost dezvăluit pe site-ul CarBuzz.

Suedia lucrează la o autostradă ambițioasă capabilă să încarce mașinile electrice în mișcare. Studiile arată că această tehnologie poate reduce dimensiunea bateriilor mașinilor electrice cu 70%, potrivit focus.ua.

Ruta europeană E20 este prima de acest fel din lume și ar putea deveni un model pentru alte țări. În prezent, proiectul se află în faza de dezvoltare.

În total, aproximativ 3.000 km de drumuri din Suedia urmează să fie reconstruite pentru încărcarea mașinilor electrice. Succesul testelor de pe traseul E20 va arăta cât de promițătoare este această tehnologie.

În prezent, există două modalități de încărcare a unei mașini electrice. Prima opțiune este prin intermediul unei unități speciale montate pe acoperiș, care se conectează la rețeaua de contact, precum troleibuzele sau tramvaiele. Aceasta este potrivită pentru încărcarea camioanelor electrice.

Cea de-a doua metodă este un sistem de încărcare inductivă care utilizează un echipament aflat sub șosea care transferă electricitatea către o bobină din vehiculul electric. Această bobină încarcă apoi bateria.

Primele teste publice ale acestei tehnologii vor avea loc până în 2025. Suedia intenționează apoi să își extindă semnificativ domeniul de aplicare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata